Intermodala transportlösningar

Vi har ett starkt nätverk av partners som gör det möjligt för oss att erbjuda olika intermodala transporter som kombinerar väg-, flyg- och sjöfrakt.

Vad är intermodal transport med Scandinavian Shipping?

Utöver vår roll som egen speditör agerar vi även som Liner Agency för ett flertal globala rederier där vi är mellanhanden mellan rederier och lastägare. Med denna roll kan vi säkerställa att ditt gods transporteras till regioner med komplexa transportsträckor, vi kan möta era hållbarhetskrav och säkerställa att gods oavsett storlek når sin destination.

Trygga lösningar för ditt gods

Vi hanterar alla typer av gods med intermodala lösningar för stora som små transporter för olika industrier. Kontakta oss redan idag för att hitta den perfekta lösningen för dig.

Vill du ha hjälp med din transport?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

  • 1

  • 2

  1/2

  Vårt team finns här för dina logistikbehov

  Vi är en partner som fokuserar på dig som kund och dina behov, och våra engagerade medarbetares gör det möjligt för oss att erbjuda proaktiv, personlig och dedikerad service för intermodala transporter.

  Jim Unbeck

  Chief Operating Officer

  Johan Eriksson

  Försäljningsansvarig

  Frågor och svar

  Här hittar du svar på vanliga frågor om vägtransport. Om du inte hittar det du söker är du välkommen att kontakta vår kundtjänst för ytterligare hjälp.

  Vid intermodala transporter kombinerar man ett eller flera transportsätt. Detta inkluderar containertransport, järnvägstransport, lastbilstransport, RoRo och flygfrakt

  Ett exempel på intermodala transporter är när varor transporteras från en fabrik till en hamn med lastbil, sedan lastas de i containrar och fraktas över havet med ett lastfartyg till destinationens hamn. Därefter överförs containrarna till järnvägsvagnar för transport över land till den slutgiltiga destinationen, där de lastas av från järnvägsvagnarna och levereras med lastbil till kundens lager.

  Containertransport är den vanligaste typen av intermodal transport. Standardiserade containrar gör det enkelt att överföra varor mellan olika transportmedel utan att behöva packa om eller hantera lasten igen. Detta gör det möjligt att kombinera effektiviteten hos olika transportsätt och skapa smidiga och kostnadseffektiva lösningar för internationell frakt och distribution.

  Alla är inte bekanta med begreppet, så vad är en intermodal transport? En intermodal transport refererar till en fraktlösning där olika transportsätt används för att flytta varor från fabrik eller lager till slutdestinationen. Intermodala transporter har flera fördelar, bland annat minskad miljöpåverkan genom optimerad lasthantering och möjligheten att frakta gods till destinationer med komplicerad fraktväg.

  Testa våra logistiklösningar idag