Transport
av läkemedel

Scandinavian Shipping & Logistics är certifierade enligt Good Distribution Practice (GDP) vilket innebär att vi uppfyller samtliga krav för transport av läkemedel.

Varför är vi rätt partner för transport av läkemedel?

Farmaceutiska preparat förbättrar livet för miljontals människor över hela jorden – att läkemedlen kommer fram i tid och bibehåller sin kvalitet är av yttersta vikt. Därför är det viktigt att anlita en trygg och pålitlig partner för läkemedelstransport. Scandinavian Shipping & Logistics är självsäkra i att vara det självklara valet för transport till och från Sverige från alla världens hörn.

Vi är tillräckligt stora för att anta en utmaning, men tillräckligt små för att vara flexibla.

Oavsett storlek på gods kan vi hitta den rätta lösningen för dig.

Proaktiv och personlig service är viktigt för oss och bidrar till din upplevelse i vårt partnerskap.

Kundcase som visar upp våra mångsidiga och mångsidiga lösningar

Från små till stora försändelser, vi tillgodoser alla destinationer. Upptäck kundcase som visar upp vårt mångsidiga utbud av kundbehov som hanteras på ett utmärkt sätt.

Vill du ha hjälp med din transport?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

  • 1

  • 2

  1/2

  Vårt team finns här för dina logistikbehov

  Vi är en partner som fokuserar på dig som kund och dina behov, och våra kompetenta medarbetares engagemang gör det möjligt för oss att erbjuda proaktiv, personlig och dedikerad service vid transport av läkemedel.

  Johan Eriksson

  Försäljningsansvarig

  Andra
  industrier

  Det är viktigt att ömtåligt gods hanteras varsamt. För att din leverans ska komma fram säkert erbjuder vi lösningar för flera industrier.

  Frågor och svar

  Här hittar du svar på vanliga frågor om vägtransport. Om du inte hittar det du söker är du välkommen att kontakta vår kundtjänst för ytterligare hjälp.

  För transport av läkemedel inom EU krävs att man säkerställer att läkemedlen hålls i rätt temperatur, fuktighet och ljusförhållanden samt att de är skyddade mot skador, föroreningar och stöld. De måste även vara spårbara och dokumenterade. Vid transporter till ett land utanför EU krävs även de regler och krav som gäller för import av läkemedel. Det innebär att man måste ha ett giltigt tillstånd från Läkemedelsverket, att man måste anmäla sin försändelse till Tullverket och att man måste betala eventuella tullar, skatter och avgifter. Vi kan hjälpa dig med allt som rör din läkemedelstransport.

  Temperaturkrav varierar beroende på produkt, men ligger ofta mellan 2-8°C för kylförvarade och 15-25°C för rumstempererade läkemedel. Temperaturövervakning är obligatorisk och erbjuds alltid under alla våra läkemedelstransporter.

  Nödvändiga dokument inkluderar transportlicens, spårbarhetsdokumentation, temperaturloggar och godkännande från relevanta myndigheter. Har du fler frågor kring transport av läkemedel – kontakta oss så hjälper vi dig.