Tullandskapet utvecklas i rasande fart och det gör även vi på SSL Customs. Genom att prioritera agilitet och flexibilitet i kombination med digitala tjänster strävar vi efter att bemöta såväl dagens som morgondagens utmaningar inom branschen. Vi strävar efter att ligga i framkant när det gäller digitalisering och tullhantering för att stödja våra kunders tillväxt och framgång på den globala marknaden som ett oberoende tullombud.

Nyckelrekrytering stärker SSL Customs

Som en fortsatt satsning på att utveckla affärsområdet tull och stärka varumärket SSL Customs, har vi nyligen utökat vår avdelning genom rekryteringen av Magnus Sammels. Han kommer att inneha rollen som ansvarig för Customs & Business Development med fokus på att ytterligare stärka avdelningens kompetens och tjänster inom tull.

“Jag och Sofie har arbetat tillsammans tidigare, och jag ser fram emot att samarbeta igen för att stärka varumärket SSL Customs och ta tullområdet in i framtiden.” – Magnus Sammels, ansvarig för Customs & Business Development.

Samverkan Mot Tullbrott (SMT) med Tullverket

SSL Customs har engagerat sig i Samverkan Mot Tullbrott (SMT), en överenskommelse mellan Tullverket och näringslivet om att hjälpas åt i kampen mot den organiserade gränsöverskridande tullbrottslighet.

“Vårt engagemang och expertis i samarbete med SMT är en naturlig och viktig del i vårt dagliga arbete för att skapa säkrare transporter och samhälle!”  – Sofie Fredrikson, Head of Custom – SSL Customs.

Scandinavian Shipping & Logistics bjöd in Tullverket för att fördjupa samarbetet och berätta mer om SMT. Alla kollegor på kontoret, oavsett affärsområde, fick möjlighet att ställa frågor för att få en djupare förståelse för det viktiga arbete som SMT gör. Vårt huvudkontor i Göteborg var först ut, men planen är att Tullverket kommer besöka våra övriga kontor i Sverige inom kort.

UCC & CBAM

Med införandet av Union Customs Code (UCC) har vi på SSL Customs framgångsrikt stöttat våra kunder som handlar utanför EU. Vi erbjuder vägledning genom denna övergång och hjälper våra kunder att smidigt anpassa sig till de nya reglerna och framgångsrikt navigera i det uppdaterade tullandskapet.

Samma engagemang gällde införandet av det nya regelverket Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM), som infördes på grund av restriktionerna mot bland annat stål, järn och cement. Vårt mål har varit att aktivt förbereda våra kunder för dessa förändringar, med en inriktning på att minimera eventuella störningar i deras verksamhet.

Vill du komma i kontakt med oss eller veta mer om vilka tulltjänster vi erbjuder?
Maila till vår gruppmail customs@ssl-customs.se eller hör av dig direkt till oss.

Sofie Fredrikson

HEAD OF CUSTOMS

Magnus Sammels

CUSTOMS & BUSINESS DEVELOPMENT