YTL byter namn till SSL Overland

Under oktober 2022 förvärvade SSL Overland Ystad Transport & Logistics AB. För att stärka varumärket och vårt samarbete, internt samt externt, så har YTL bytt namn. Från och med 2023-06-01 kommer de gå under namnet Scandinavian Shipping & Logistics i Ystad AB. När vi internt och externt marknadsför och kommunicerar Scandinavian Shipping & Logistics i Ystad AB, kommer det vara med förkortningen SSL Overland där även vårt kontor i Jönköping och Malmö ingår idag. SSL Gruppen består idag av 65 anställda på kontor i Göteborg (HK), Jönköping, Malmö, Ystad, Norrköping, Helsingfors och Vilnius.

– Namnbytet från YTL till SSL Overland kommer att stärka vårt varumärke, vilket i sin tur bidrar till en samhörighet inom bolaget. Vi strävar efter en gemensam målsättning, och att verka under samma namn och logga kommer ge synergieffekter även för vår marknadsföring. Detta är ett strategiskt beslut, något som kommer hjälpa oss att jobba framåt och utvecklas, säger Johan Ignell, VD för Scandinavian Shipping & Logistics AB.

Christian Adler är en av grundarna till YTL och jobbar som platschef i Ystad. YTL bildades 2012 och har haft en fantastisk resa de senaste 10 åren. Framför allt har YTL varit framgångsrika på marknader som Polen, Turkiet och Ukraina.

– Vi nådde en punkt där vi som ägare kände att för att fortsätta utvecklas och växa så behöver vi gå samman med någon med lite mer resurser. SSL Gruppen kan erbjuda just detta och framför allt delar vi värderingen att vår personal är vår viktigaste resurs. Att alla verkar under samma namn och logga bidrar till den gemenskap som vi vill skapa mellan de olika kontoren. Nu spelar vi alla i samma matchställ, säger Christian Adler, platschef i Ystad.