Välkommen till SSL Liner Agency, Hampus Magnusson!

Vad var det som fick dig att vilja börja arbeta hos oss på SSL? / intresserad av tjänsten hos oss? Och att du sedan valde att tacka ja? 

Jag fick upp ögonen för SSL redan när jag skulle söka praktik under tiden jag studerade på Chalmers. Då lockade SSL i första hand som en praktikplats. Det som tilltalade mig då var företagets mångsidighet. Genom att hantera flera delar i kedjan från bokning till fakturering såg jag chansen att lära mig mycket och utvecklas. Tacksamt nog måste jag gjort helt okej ifrån mig under min praktik, eftersom jag sedan dess varit timanställd hos SSL. Då jag främst har jobbat med klarering. När mina studier var klara och chansen att börja på heltid dök upp var valet inte speciellt svårt från min sida. Jag visste till stor del vad tjänsten skulle innebära och vad som krävdes från mig. Att jag dessutom visste om att jag skulle få jobba med ett bra team var också en stor fördel. Det mest lockade i tjänsten var liksom när jag valde praktikplats, variationen av arbetsuppgifter. Att ena dagen hitta en bra lösning åt en kund framför datorn, och andra dagen åka ut till hamnen och klarera in det fartyg som ska lasta kundens gods gör att jag kan känna samband mellan mina arbetsuppgifter, även om de är varierande. Vilket för mig är superviktigt.

Kan du berätta något om din bakgrund som har fört dig dit du är idag?

Jag har alltid varit intresserad av sjöfart. Det gjorde att jag efter studenten sökte mig till flottan där jag fick tjänstgöra till sjöss. Efter några år ville jag utvecklas men ändå inte lämna sjöfarten. Så jag började studera sjöfart och logistik på Chalmers. Redan under min första termin började jag jobba extra inom shipping på ett stort företag i Göteborg. Det var under mina studier som jag också fick chansen att göra praktik hos SSL. Och på den vägen är det.

Har du något exempel på tidigare anställningar/erfarenhet som du tycker att du kan dra nytta av i din framtida roll på SSL?

Jag tror att min utbildning inom kommunikation kan komma till användning. Att förstå vikten av att ha en välfungerande kommunikation (inte minst internt) kan förhindra väldigt mycket mänskliga misstag och missförstånd. Vidare tror jag att min tidigare anställning på en exportavdelning för ett stort företag kan ge mig förståelse över hur det känns att sitta på ”andra sidan”. Genom att ha erfarenhet från kundens perspektiv kan jag förstå hur viktigt det är att vi ger snabb och bra service till våra kunder.

Har du något som du känner att du är riktigt bra på, på jobbet och / eller privat?

Jag tycker att det är roligt att planera och organisera. Så det är jag ganska bra på. Allt ifrån en resa med kompisar till ett schema på jobbet!

Vad föredrar du att göra på en ledig dag?

Det beror helt på årstid! Är det sommar går jag gärna upp tidigt, äter en god frukost för att sedan ha en heldag i skärgården med båten. Om vädret inte tillåter en dag på sjön åker jag gärna i väg på loppis! Alltid kul att bara titta runt, och ibland fyndar man till och med! Har du något särskilt intresse?

Vi har en gammal snipa som är ett stort intresse. Under sommarsäsong så är det att vara ute på sjön. Och när båten är upptagen så är det massa fix som ska göras. Så det är ett stort intresse.

Annars tycker jag om att äta och dricka gott, gå på spelningar och umgås med vänner och familj!