Xpress Feeders är världens största oberoende feeder-rederi med service i Asien, Mellanöstern, Karibien, Afrika, Latinamerika och Europa. De har ca 100 fartyg i sin flotta för att tillhandahålla service på alla dessa kontinenter. Till Sverige, Danmark och Finland har man 5 olika service:ar och anlöper ett stort antal hamnar från Torneå i norr till Malmö i söder.

Express Feeders har ett stort fokus på hållbarhet och deras strategi inkluderar användandet av mer miljövänligt bränsle och minskning av bränslekonsumtionen på fartygen. Deras långsiktiga målsättning är att nå Net Zero CO2e-utsläppsreduceringar år 2050. De har beställt 14 fartyg med kapacitet för ”dual fuel” som kommer levereras under Q1 2024 fram till Q2 2026.

Scandinavian Shipping kommer att representera Xpress i Sverige, Danmark och Finland.

SSL Liner Agency kommer att utökas med fem nya kollegor; Erik, Oskar, John, Madeleine och Markus. De kommer alla från Xpress tidigare agent, vilket betyder att vi kommer ha rätt kompetens och erfarenhet på plats från dag ett.

SSL Liner Agency representerar ett antal nisch-rederier och globala rederier och med representationen av Xpress Feeders så adderar vi ett nytt segment som kommer kunna göra att vi kan erbjuda våra kunder och partners nya möjligheter för samarbete.

Ni kan läsa mer om Xpress Feeders genom att klicka på nedan länk:
www.x-pressfeeders.com/services-and-schedules.

Ni är varmt välkomna att kontakta oss för mer information:

Eva Mattson, Liner Manager eva.mattsson@scandinavianshipping.se

Erik Edgren, Team Leader Xpress erik.edgren@scandinavianshipping.se

Xpress Team XPF@scandinavianshipping.se

Eva Mattsson

LINER MANAGER

Erik Edgren

TEAM LEADER XPRESS

Xpress team

XPRESS TEAM