Om oss

Scandinavian Shipping & Logistics är en självständig leverantör av logistiklösningar med huvudkontor i Sverige. Med ett brett nätverk av agenter och partners runt om i världen kan vi erbjuda våra kunder ett omfattande sortiment av logistiklösningar. Idag är vi ett team på 46 anställda med kontor i Göteborg, Norrköping, Jönköping, Malmö, Vilnius och Helsingfors.

Scandinavian Shipping & Logistics –
En samarbetspartner att räkna med!

Scandinavian Shipping & Logistics är det lilla bolaget med stor erfarenhet och kunskap. Vi utmanar marknaden genom att vara personliga, pålitliga, tillgängliga och engagerade i de uppdrag vi får av våra kunder.
Under 2018 förvärvade vi Unitrans, och under 2019 CR Cargo International, numera SSL Overland.

Scandinavian Shipping & Logistics är indelat i tre olika avdelningar:

SSL Liner Agency representerar ett stort antal nischade och globala rederier. Vi täcker in container, Break bulk och RoRo transporter på den globala marknaden. Vi hanterar och anordnar allt praktiskt kring ett hamnanlöp så som klarering, proviantering, dokumentation, byte av besättning etc.

SSL Overland (tidigare CR Cargo International) erbjuder landtransporter primärt till Östra Europa, Centralasien och Mellanöstern. De jobbar också dagligen med intermodala transporter från norra Europa till Nordafrika. Med eget kontor i Vilnius så kan de också enkelt erbjuda sina transporttjänster i Baltikum, Ryssland och CIS länderna.

SSL Freight Forwarding erbjuder primärt landtransporter inom Europa, med specifikt fokus på Spanien, Portugal och Italien som de servat sedan 80-talet. Vi hanterar även flygtransporter på den globala marknaden genom vårt agentnätverk. Samt järnvägstransporter till och från Kina, för både FCL och LCL gods. Vår projektavdelning hjälper dig att chartra fartyg, hitta lösningar till de mest avlägsna platserna, eller en transportlösning där tidsaspekten är helt avgörande. Vårt dotterbolag Unitrans innehar även AEO certifiering så vi kan hjälpa er med T2L, TR1, T1, import- och exportklarering etc.

“Själva iden bakom Scandinavian Shipping & Logistics var att starta ett självständigt företag, som med expertis och kunskap kunde erbjuda alla möjliga transportlösningar. I dagens transportindustri är det storlek och volym som är huvudfaktorerna bakom de större företagens ambition att bli ännu större. Detta genom sammanslagningar och förvärv. Men vi tycker inte att det alltid är storleken som räknas. Förmågan att reagera snabbt för att möta kundernas behov, serviceinriktade och engagerade medarbetare som faktiskt är stolta över vad dom jobbar med, är många gånger värt mer. Det gör mig glad att kunna säga att företaget reflekterar just detta. Vi är helt enkelt tillräckligt små för att kunna vara flexibla, och samtidigt tillräckligt stora för att kunna anta större utmaningar.

Av denna anledning tycker jag att Scandinavian Shipping & Logistics har en ljus framtid. Detta är huvudsakligen varför företaget startades, och varför jag är väldigt stolt över att äga det.”

– Björn Eklund, Owner of Scandinavian Shipping & Logistics