Speditör sökes till Scandinavian Shipping & Logistics i Jönköping

Om arbetsplatsen

Vi på Scandinavian Shipping & Logistics är en kundorienterad, kompetensbaserad och affärsdriven internationell logistikleverantör med lång erfarenhet och kunskap inom logistik. Vi har ett brett nätverk av agenter och partners runt om i världen vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder ett omfattande sortiment av logistiklösningar. Vi är ett bolag som står för kvalitet, god service och trygghet. SSL gruppen består totalt av ca 65 anställda med kontor i Göteborg (huvudkontor), Jönköping, Norrköping, Ystad, Malmö, Borås, Helsingfors och Vilnius. Vi har under de senaste åren växt betydande genom flera nya bolagsförvärv.

Vi strävar efter att vara ett bolag där våra medarbetare kan utvecklas och känna stolthet. Vi tror att med en stark kultur som bygger på delaktighet så skapar vi ett sammansvetsat team som levererar förstklassig kundservice. Vill du bli en av oss och vara med och bidra till vår fortsatta resa framåt, sök då jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Då en av våra nuvarande speditörer, Jakob, har fått möjligheten att bli säljare hos oss behöver vi därför utöka och anställa en till engagerad speditör till vårt team i Jönköping. För att du som nyanställd hos oss ska få en så bra start som möjlighet kommer Jakob introducera dig och först när du känner dig redo kommer han att gå över till tjänsten som säljare.

På kontoret i Jönköping jobbar vi främst med spedition av biltransporter till och från Baltikum, östra Europa, Centralasien, Mellanöstern och Nordafrika. Du kommer att ingå i ett team med åtta kunniga och engagerade kollegor. Du kommer mest att jobba tillsammans med en av våra speditörer och ert fokusområde kommer att vara våra destinationer utanför EU, främst Kazakstan och Nordafrika.

Som speditör hos oss kommer du dagligen att ha kontakt med såväl kunder som leverantörer på en internationell nivå och hitta lösningar för dem inom hela transportkedjan. Vidare kommer du planera, boka och leveransbevaka sändningar samt hantera tullärenden och fakturering ut mot kund. Vi är ett målinriktat och inbjudande team som gillar att ha roligt på arbetet. Dina arbetstider är dagtid.

Kvalifikationer

För oss är det viktigt att du är en person som vill jobba inom logistik och spedition. Att du värnar om relationer, såväl interna som externa och att du känner engagemang inför ditt jobb och vill göra det där lilla extra. Vi tror på att affärer görs mellan människor. Vi vill vidare att du som person är ansvarsfull, serviceinriktad och strukturerad. Du har också sinne för affärer och vill arbeta i en internationell miljö där du bidrar och värdesätter ett gott samarbete.

Utöver dina personliga egenskaper vill vi även att du har en eftergymnasial utbildning inom logistik, alternativt så har du i stället arbetslivserfarenhet inom logistik och spedition. Vidare behöver du behärska det svenska och engelska språket i såväl tal som skrift. Du har också lätt för att lära dig nya datorsystem och har god erfarenhet av MS Office. Om du har en högskoleutbildning inom logistik så ser vi detta som meriterade men inte som ett krav.

Om det här låter som en tjänst för dig, tveka inte att ansöka redan idag!

Anställningens omfattning

Plats: Jönköping

Tjänsten: Tillsvidareanställning på heltid

Tillträde: Så snart som möjligt

Ansökan

Välkommen med din ansökan (CV & personligt brev) som vi vill ha senast 3 december. Du skickar dessa till andreas.bodin@scandinavianshipping.se

Vi frågor kring tjänsten kontakta Magnus Flodwall

Mail: magnus.flodwall@ssl-overland.se