Nyheter

Vi har expresslösningar från Kina för att komma undan den för stunden hårt drabbade sjöfartsnäringen!

  • 2021-03-29

Sjöfrakterna är på nivåer som är historiskt höga från Asien till Europa, platsbristen är uppenbar och containerbristen i primärt Kina är fundamental. Logistik och sjöfartsnäringen har till och med blivit förstasidastoft i riksmedia och situationen är minst sagt allvarlig.

Vi har sedan flertalet år jobbat med tågtransporter från Kina till Europa och besitter kunskap, erfarenhet och kapacitet för att hantera både fullastade containers och styckegods.
Sedan september 2020 har vi också implementerat en billösning från Kina där vi transporterar godset med lastbil hela vägen från avsändare i Kina till mottagare i Europa (primärt Sverige).
Vi har dessutom en intermodallösning där vi kan hantera större volymer än vid enbart tågtransport och biltransport. Intermodal lösning kräver omlastning från bil till järnväg i Mongoliet och sedan från järnväg till bil igen i Vilnius. Vi har eget kontor i Vilnius som assisterar och ser till att dokumentationen sköts, samt omlastningen sker på effektivaste sätt.

Flygtransporter är givetvis möjliga att hantera för oss, även om vi önskar att våra kunder i största möjligaste mån undviker det transportslaget pga. prisbilden och miljöaspekten.

Alltså finns det tre mycket bra alternativa lösningar att få hem era varor på ett snabbare sätt än vad den traditionella sjövägen kan erbjuda.

Vill du veta mer om våra expresslösningar från Kina så kontaktar du Johan eller Johan.

Mer information finns även via nedan länkar:
https://www.scandinavianshipping.se/sv/overland/marknader/kina/
https://www.scandinavianshipping.se/sv/freight-forwarding/jarnvag/

Biltransport Kina samt Intermodal lösning via Vilnius:
Johan Eriksson
Mobile: +46 (0) 72 546 70 68
E-mail: johan.eriksson@ssl-overland.se

Tåglösning för FCL och LCL:
Johan Ignell
Mobile: +46 (0) 729 73 53 61
E-mail: Johan.ignell@scandinavianshipping.se